Bruken av det nasjonale nødvarselet skal nå evalueres, etter at flere fikk titalls nødvarsler, selv om det bare skulle komme ett.

Regnværet «Hans» var så alvorlig at politiet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fant ut at de måtte sende ut rødt farevarsel til folk i Norge.

Men mange fikk flere enn ett varsel – ja, det kom faktisk titalls meldinger til flere, men politiet mener at man må regne med noen feil.

– Dette er den første store hendelsen der vi tar det i bruk, så noen feil må vi påregne, sier seksjonssjef i Politidirektoratet, Torgeir Haugen.

Men så store feil var ikke planen.

– Omfanget er kanskje litt overraskende, så vi får prøve å finne ut hvordan vi skal forbedre det, sier Haugen til TV 2.

Politiet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal nå gjennomgå varslingssystemet.

– Nå er det folk som har fått dette varslet gjentatte ganger også om natten, og dét er ikke meningen, sier DSB-direktør Elisabeth Sørbøe Aarsæther.

Men selv om alle varslingene ble oppfattet som mer skremmende enn beroligende for mange, vil ikke politiet innrømme noen feil.

– Jeg vil si at jeg har stor tillit til systemet, og det syntes jeg at folk også skal ha, sier seksjonssjefen i Politidirektoratet.

Han tror ikke dette vil ha noe å si for fremtidige varslinger.

– Jeg tror ikke det. Basert på at dette er den første store hendelsen, tror jeg folk skjønner at dette er noe vi må få litt erfaring med, sier Haugen, og legger til:

– Jeg er sikker på at det vil bli bedre til neste hendelse.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.