Nordmenn lar seg ikke skremme av dommedagsprofetier om ekstremvær og hetebølger. De drar på utenlandsturer og kjøper bolig i Syden som aldri før.

Tirsdag morgen førte en skogbrann til at flyplassen ved Palermo, den største byen på Sicilia i Italia, måtte stenge midlertidig, skriver DN.

Ekstremvær får skylden, og store overskrifter i hovedstrømsmediene lyser mot deg om at nordmenn sannsynligvis må evakueres fra Palermo.

Eiendomsmegler Giovanni Sapienza fra Sicilia opplever en annen virkelighet.

Sapim Immobiliare, der Sapienza jobber, bistår blant annet nordmenn med å kjøpe eiendom på øya. I fjor solgte han fem hus til nordmenn.

– Det har vært en veldig interesse de siste årene. Det har stoppet opp lite grann nå som renten har gått opp, og jeg merker at folk tenker mer over det. Men jeg hører fra kollegene mine at det er flere nordmenn som har kjøpt hus i år, særlig rundt Palermo, sier han.

Eivind Trædal: – Dumme nordmenn ler av klimakrisen

Ellen Hansen, som gjennom selskapet Kreta Eiendom har drevet med utbygging og salg av eiendom på den greske øya Kreta, ser heller ingen klimapanikk hos nordmenn.

Hun opplever at boligmarkedet på Kreta styrket seg betraktelig under koronapandemien, og etterspørselen har vedvart til nå.

– Juni og juli er de roligste månedene hvert år for vår del, men vi har mer utfordring med å få tak i boliger, sier Hansen.

Ifølge statistikk fra Finn.no hadde Antalya i Tyrkia og den greske øya Kreta størst vekst i bookinger den siste måneden.

Så selv om Utenriksdepartementet på tirsdag ba nordmenn på ferie i Sør-Europa om å være årvåkne og se an utviklingen i skogbrannene, skremmer ikke dette solhungrige nordmenn fra å dra på sydentur eller kjøpe bolig i varmere strøk.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.