Antallet potensielle saker med moderne slaveri rapportert i den britiske omsorgsindustrien har mer enn doblet seg det siste året.

Det var 109 potensielle ofre, utnyttet for personlig eller økonomisk vinning, i Storbritannia mellom januar og mars 2023. Dette er dobbelt så mange som samme periode i 2022.

BBC innhentet disse tallene fra den regjeringsgodkjente hjelpelinjen mot slaveri, drevet av sorganisasjonen Unseen.

Etterforskere som prøver å beskytte arbeidstakere mot å bli utnyttet, sier at omsorgsindustrien nå er en «topprioritet».

Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA) fortalte til BBC at de hadde mer enn 300 pågående undersøkelser bare i omsorgssektoren.

Unseen sier at økningen av saker i omsorgssektoren de siste 12 månedene skyldes at regjeringen har gjort det lettere for utenlandsk sosialpersonell å jobbe i Storbritannia og fylle tusenvis av ledige stillinger.

Etter hvert som forsyningskjeden blir større, er det større sjanse for utnyttelse, påpeker organisasjonen.

I året frem til mars hadde regjeringen utstedt 102.000 fagarbeidere, helse- og omsorgsvisum til utenlandske arbeidere. Dette er en økning på 171 % fra året før. I en uttalelse fortalte den at mer enn 17,8 millioner pund hadde blitt brukt på å bekjempe moderne slaveri siden 2016.

Moderne slaveri har infiltrert flere sysselsettingssektorer, inkludert byggebransjen og bilvask.

Det totale antallet potensielle ofre for slaveri henvist til innenriksdepartementet i 2022 var nesten 17.000 – det høyeste antallet som noen gang er registrert i landet.

Den nasjonale politisjefens råd sier at de har et dedikert team som leder arbeidet for å «forstå og takle» problemet – og at det for tida er mer enn 3500 aktive etterforskninger over hele England og Wales.

Det er imidlertid vanskelig å påtale slike saker. I England og Wales i fjor ble nesten halvparten av disse sakene avsluttet fordi lovbrytere ikke kunne spores opp, og mindre enn 2 % resulterte i siktelser.

Hvorfor snakker ingen om islam og slaveri?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.