I et møte med Vladimir Putin søndag skal Alexander Lukasjenko ha antydet at medlemmer av Wagner-gruppen ønsker å avlegge et besøk til Polen, noe som kan oppfattes som en tilslørt trussel mot et NATO-land.

Fredag advarte Putin om at et angrep mot Belarus vil oppfattes som et angrep mot Russland. Da nærmer det seg en tredje verdenskrig.

Putin anklaget fredag Polen for å ha territorielle ambisjoner i den tidligere sovjetrepublikken. (NTB)

Nå sier presidenten av Belarus at Wagner-gruppen vurderer å ta en tur inn i Polen, skriver Breitbart.

According to the Belarusian strongman, the Wagner forces want to “go on tour to Poland” and pay a visit to the capital of Warsaw and the city of Rzeszow, which has become a Western military hub amid the war through which weapons and hardware are shipped to Ukraine.

Polens forsvarsminister sa torsdag at han har forsterket styrkene ved grensebyen Biala Podlaska, 45 kilometer unna grensen til Belarus.

Polen har en stor militær styrke, så de føler seg neppe truet av 5000 leiesoldater, som skal være det antallet av Wagner-gruppen som befinner seg i Belarus.

Det er trolig mer konsekvensene av et mulig angrep som bekymrer.

De fleste eksperter antar at hvis Wagner skal i en operativ stilling igjen, så er det ved å invadere Ukraina fra Belarus. Kun fremtiden vil vise hva som skjer.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.