Åtte  personer ble skadd, en av dem kritisk og tre alvorlig, da en bil kjørte inn i Håndverksbakeriet i sentrum av Drøbak søndag ettermiddag. Hendelsen fremstår som uforklarlig. Politiet tror det kan være snakk om en «personfeil», dvs et illebefinnende.

Politiet insisterer på at det virker som en ulykke, uten å fremlegge noe bevis. Føreren er pågrepet. Han er ikke skadd.

– Vi har kontroll på føreren av bilen, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen.

Vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentralen sier til NTB at det er en personbil som har truffet flere personer.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) skriver på Twitter at de bidrar med et redningshelikopter i forbindelse med hendelsen.

Politiet sa umiddelbart at det «sannsynligvis var en ulykke». Sannsynlig er et meget relativit begrep i en situasjon der man ikke vet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.51.

VG har vært i kontakt med et vitne på stedet.

– Folk begynte å skrike og løpe fra stedet. Det er en hjerteskjærende ulykke, sier vedkommende.

Brannvesenet bistår. De har to mannskapsbiler i tillegg til innsatsleder på stedet.

– Vi er på stedet med flere enheter. Vi sikrer skadestedet og bistår nødetatene med å ta vare på de involverte. To av luftambulansene er lettet, sier vaktleder i 110-sentralen Øst, Espen Stabell.

Det er ikke lenge siden en bil begynte å trille i Hamar sentrum og traff flere personer på en uteservering. Politiet innbrakte føreren. Hendelsen fremsto som merkelig.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.