Abigail Wheeler, som er 16 år gammel, har blitt utestengt fra YMCA i Springfield, Illinois, etter at hun fredelig protesterte mot et møte hun hadde med en mann i kvinnegarderoben.

Hjertet hennes er knust, fortalte hun National Review, som skriver om saken. Hun har svømt der i elleve år, og ønsket ikke å måtte forlate YMCA:

– It was a very sad thing because I personally did not want to have to leave the Y, Abigail Wheeler, 16, told National Review. – I swam there for about eleven years, and it was a very heartbreaking thing.

I slutten av april i år gikk Wheeler inn i damegarderoben etter svømmetrening, der hun la merke til en mann som skiftet klær.

Abigail rapporterte saken til treneren sin, men ble fortalt at ingenting kunne gjøres. Hun snakket med ledere for YMCA om problemet flere ganger, men ble fortalt at hvis hun var ukomfortabel, kunne hun bruke garderoben for familier:

– Abigail reported the matter to her coach, she said, but was told nothing could be done. She spoke to the Y about the issue “multiple times” but was told that “if I was uncomfortable that I had to go to the family locker room,” she said.

I protest hengte Wheeler og en av lagkameratene hennes opp plakater i garderoben hvor det sto:

– Kvinner fortjener å være trygge her! og – Bare biologiske kvinner!

– Women deserve to be safe here! and – Biological females only!

Dagen etter sa jentenes trener og YMCA-sjefen at meldingene ble ansett som hatefulle ytringer og var respektløse overfor transpersoner. De fikk beskjed om å melde fra om de visste hvem som satte opp plakatene.

Abigail og lagkameraten innrømmet at det var dem, og bemerket at YMCAs beslutning om å la menn komme inn i kvinnegarderoben, var i strid med organisasjonens opprinnelige kristne verdier.

Treneren sa at de ikke lenger kunne trene sammen med laget, og at foreldrene deres ville bli kontaktet:

– Jeg var knust, sa Abigail. – Når de kan synke så lavt som til å fortelle to 15 og 16 år gamle jenter at det å stille opp noe til støtte for kvinner, er respektløst, eller at det er hatefulle ytringer, er virkelig trist.

– I was heartbroken, Abigail said. – For them to go that low as to tell a 15 and 16-year-old girl that putting up something in support of women is disrespectful or hate speech is really sad.

YMCA, opprinnelig Young Men’s Christian Association, er en organisasjon basert på kristne verdier. Den ble grunnlagt i London i 1844 av George Williams.

I Norge er YMCA representert gjennom KFUK-KFUM Norge;  – Kristelig Forening for Unge Kvinner – Kristelig Forening for Unge Menn Norge; og Norges KFUK-KFUM-speidere.


YMCA ringte deretter jentenes foreldre og informerte dem om at de var utestengt fra lokalene og parkeringsplassen, bortsett fra hvis de skulle delta på et møte med ansatte om saken.

En talsmann for YMCA sa at organisasjonen er stolt over å være åpen for alle. De diskriminerer ikke basert på evner, alder, kulturell bakgrunn, etnisitet, tro, kjønn, kjønnsidentitet, ideologi, inntekt, nasjonal opprinnelse, rase og seksuell legning:

– The YMCA is an inclusive organization proudly open to all, a spokesman for the YMCA told The Center Square. – We welcome all people and do not discriminate based on ability, age, cultural background, ethnicity, faith, sex, gender identity, ideology, income, national origin, race, and sexual orientation.

Representanter for YMCA har hevdet at antidiskrimineringsloven i Illinois pålegger dem å tillate medlemmer å bruke garderober som stemmer overens med deres kjønnsidentitet, selv om republikanere i staten har forsøkt å stoppe loven.

YMCA har gått så langt som til å si at Abigails historie var falsk, og en talsmann refererte til det faktum at Abigail innrømmet under en pressekonferanse at mannen hun møtte i garderoben, ikke var naken på det tidspunktet, til tross for å ha sagt noe annet i et tidligere Fox News-intervju.

Faren hennes, Dan Wheeler, påpekte på pressekonferansen at mannen ikke skulle ha vært i garderoben, uavhengig av om han var naken. Det handler ikke om en biologisk mann som er naken, om han stirrer eller tar et bilde, men det faktum at en mann er i jentas garderobe:

– It’s not whether a biological male is naked, whether a biological male is leering, whether a biological male has a camera out. It’s the fact that there’s a biological male in the girl’s locker room, he said in response to a question from a reporter.

Abigail svømmer og trener nå med et lokalt klubblag, og forteller National Review at hun skulle ønske at de ikke ville sette transpersoner i en ubehagelig posisjon ved å la dem komme inn i kvinnegarderoben. Hun var redd og veldig ukomfortabel da hun oppdaget at hun skiftet klær sammen med en mann:

– I wish that they would not put even the transgender individuals in an uncomfortable position by allowing the biological men into the women’s locker room, Abigail said. – I felt scared and very uncomfortable when I learned that I was changing in the same locker room as a biological man.

YMCA pushes back against claims teenager was kicked off swim team for opposing locker room rules.

En lignende hendelse skjedde på San Diego YMCA i januar, da en naken mann var i damegarderoben mens en 17 år gammel kvinne dusjet etter svømmetrening.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.