Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Etter ferske inflasjonstall fra USA styrket krona seg ytterligere. Den har ikke vært sterkere mot dollar siden april, melder DN.

Etter stadig meldinger om svekkelse av norske kroner, har det kommet et par lyspunkter de seneste par dager. Den sammenhengende nedturen i kronas verdi er stanset, eller har tatt en pause.

NTB melder om saken.

Ved 15.30-tiden ble dollaren handlet til 10,30 kroner.

I starten av juni måtte man ut med over 11 norske kroner for å få en dollarseddel i hånda, men i det siste har den hentet seg inn. Krona var også litt sterkere tidligere på dagen, med kurs på 10,2, som var bestenotering siden februar, ifølge E24.

Den årlige prisveksten i USA har falt til 3 prosent, som er det laveste nivået siden 2021, meldte landets arbeidsdepartement onsdag. Myndighetenes mål er at den skal ligge på 2 prosent.

Mindre usikkerhet i markedene

Noe av den økte kronekursen skyldes god stemning i markedene, der usikkerhet rundt inflasjon og rentetopp har avtatt, sier valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken til avisa. Han mener det tyder på at risikoappetitten er på vei tilbake i valuta- og aksjemarkedet.

Prisen for euro og pund har også falt med rundt 40 øre de siste ukene, og mot svenske kroner har den norske styrket seg fra 101 til 97 kroner. Det er gode nyheter for nordmenn med stramme reisebudsjetter i siste del av ferien, selv om det kun er snakk om relativt små justeringer.

Les også: 

Kronekursen stuper videre, euro koster nå over 12 kroner

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.