NTB

Leslie Van Houten, som var med i Charles Mansons beryktede drapsgjeng på 1960-tallet, er løslatt fra fengsel.

Van Houten, som er i 70-årene, har sittet i fengsel i 53 år etter at hun ble dømt til livstid for å ha hjulpet Manson med å drepe Leno LaBianca og hans kone Rosemary i Los Angeles i 1969.

Løslatelsen skjer etter at California-guvernør Gavin Newsom oppga sin motstand i forrige uke.

Fem ganger siden 2015 har Los Angeles’ nemnd for prøveløslatelse anbefalt at Van Houten kan løslates, men Newsom og hans forgjenger Jerry Brown har tidligere avvist anbefalingen.

Van Houtens advokat opplyser at hun ble løslatt tidlig lokal tid tirsdag og fraktet til en bolig hvor hun skal bo inntil videre.

Manson og hans tilhengere sto bak minst ni drap i Los Angeles-området i 1969, blant dem drapet på filmskuespilleren Sharon Tate, den gravide kona til regissøren Roman Polanski.

Manson selv drepte ikke, men instruerte sine fanatiske tilhengere til å utføre drapene. Han ble først dømt til døden, men straffen ble omgjort til livstid da dødsstraff ble avskaffet i California, og han døde i fengsel i 2017.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.