FrPs ordførerkandidat i Øygarden kommune i Vestland vil ha kjernekraft på Kollsnes på øya Ona. Også ordføreren er positiv.

– Vi er midt i et område der energi er mangelvare, sier Svein Otto Jacobsen, ordførerkandidat til FrP i Øygarden, til Bergens Tidende.

Han mener energiparken på Kollsnes er et egnet sted for å bygge to kjernekraftverk av typen små modulære reaktorer. Nåværende Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H) er positiv til forslaget.

– Jeg er vel det man kaller avventende positiv til kjernekraft. Det har vært en rivende utvikling på teknologisiden, sier Indrevik, som legger til at det trengs flere viktige avklaringer før Øygarden kan bli vertskommune for kjernekraft.

– Aller først må et bredt flertall på Stortinget si at kjernekraft er ønsket i Norge. Deretter må det lages et regelverk som gir lokalpolitikere et beslutningsgrunnlag.

Et flertall på Stortinget bestående av Ap, Sp og SV sa nei i april til et forslag om å utrede kjernekraft i Norge fram mot 2050.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.