To døde menn er funnet i en blokk på Sandaker i Oslo. Spor på stedet tilsier at de er drept, ifølge politiet. En mann er pågrepet.

Den pågrepne vil bli forsøkt avhørt i løpet av natten, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Ved midnatt natt til lørdag meldte politiet om en voldshendelse på Sandaker, hvor en skadet person ble undersøkt av ambulansepersonell. Allerede da opplyste politiet at en person var pågrepet. Politiet jobbet på det tidspunktet med å avhøre vitner og å sikre spor i en blokkoppgang.

Klokken 1.34 meldte politiet at det var to døde, begge menn.

Innsatsleder Anders Rønning forteller til Sagene Avis at politiet rykket klokken 23.25 etter varsel om en skadet person i en oppgang. Politiet iverksatte et omfattende søk og fant den skadede inne i et leilighetskompleks. Mannen ble senere erklært død.

– Vi gjennomførte videre søk i leilighetskomplekset og fant ytterligere en person til. Vi betegner begge to som drap, sier innsatslederen.

Ikke full kontroll

– Vi har prioritet på å avhøre den pågrepne. Vi leter ikke aktivt etter flere, men vi kan ikke utelukke noe fordi vi foreløpig ikke har full kontroll på hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Hekkelstrand til VG.

– Det fremtår som drap, uten at vi kan gå i detaljer på det. Det er mye politi på stedet, og vi henter inn digitale spor og gjør avhør av vitner.

Det ser ut som de involverte har en eller annen relasjon til hverandre, men dette er jobber politiet med å avklare, ifølge Hekkelstrand.

Voksne menn

Både de døde og den pågrepne er voksne menn, ifølge operasjonssentralen. Politiet vil ikke si noe om hvilke spor det er som gjør at de tror personene er drept, ei heller hvor de døde ble funnet.

– Vi er fortsatt til stede med flere patruljer for å avhøre vitner, samt sikre andre spor i oppgangen.

Politiet forsøker også å finne ut om det er brukt våpen, opplyser oppdragsleder Langfeldt til VG.

Politiet understreker at det ikke er noe i saken som tilsier at saken har noe med pågående arrangementer i Oslo å gjøre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.