Erik Selle kommer til studio utstyrt med to nye utgivelser: Nina Witoszek og Eva Jolys «Det blåøyde riket. Norske tillitspatologier» og Anders Hellebusts «Med rett til å varsle», om dissentere og varslere i norsk offentlighet. Den siste er definitivt den mest spennende.

Det løper en tråd gjennom norsk historie der varslere har fått hard medfart, og slett ingen heltestatus. Bygdedyret og janteloven har tatt dem.

Hannah Spiers kronikk på gjesteplass i dag berører noe av det samme: Nordmenn blir tutet ørene fulle av at de vokser opp i et tillitssamfunn. Det betyr at de blir som barn. De overlater alt til autoritetene, dvs. staten.

Nordmenn har lite av den frihetstradisjonen som den angelsakserne har bekjent seg til.

Men nå er også den i krise.

Witoszek og Joly avskriver Trump med at han er en narsissist som vil ødelegge amerikansk demokrati. Er det mulig å være så kategorisk og i overensstemmelse med hva det norske overjeget mener og dikterer? Da mister jeg all respekt.

Men Hellebust er jeg mer nysgjerrig på.

 

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.