Det er fremdeles håp for de uvaksinerte – spesielt er det håp for uvaksinerte skotter.

Skotske helsemyndigheter forteller i en reklamekampanje på Facebook at «It’s not too late to come forward for your first or second dose of the covid-19 vaccine» – hvilket er utlagt: «Det er ikke for sent å få din første eller annen dose av covid 19-vaksinen». 

Onde tunger

Annonsen er blitt så godt mottatt at myndighetene rapporteres i en periode å ha fjernet den av hensyn til Facebooks serverkapasitet, men skal ha angret seg og montert den opp igjen. 

Onde tunger hevder derimot at det ikke dreier seg om Facebooks serverkapasitet, den skal tvert imot ha blitt tatt ned av Facebooks faktasjekkere for feilinformasjon, skottene skriver nemlig at «vaksinen bidrar til å beskytte deg mot kjente risiki ved coronavirus».

Enda ondere tunger

Enda ondere tunger, diabolsk onde, hevder at annonsen var nede på grunn av at den er en trussel mot den skotske folkehelse, de skriver nemlig at første og annen dose tilbys fem- til 49-åringer, altså mennesker med en stor del av livet foran seg og som er spesielt sårbare for vaksineskade og tap av leveår.

Ta en titt mens annonsen fremdeles er blant oss:

 

Under annonsen dukket merkelig nok ikke denne advarende beskjeden opp:

Nøkternt onde tunger

Nøkternt onde tunger hevder at de ovenstående onde tunger tar feil, de hevder at grunnen til at annonsen forsvant en tid er at folk ler av den. Og det skal man ikke. I det offentlige bedriver man ikke humor.

Marie Johnson skriver at det var kommentarene hun ville lese, ikke annonsen – og hun ler så tårene triller om vi tar et blikk på den symbolikk hun la inn på tampen:

– Jeg kom for kommentarenes del, de skuffet absolutt ikke! 🤓🤣🤣🤣🙌

Marie Johnson er ikke alene. Av de mer enn 4000 likes er nesten 3000 latteransikter. De resterende domineres av sinte fjes. Med andre ord kan det virke som om folkets tiltro til de som er satt til å passe på helsen deres, er noe slitt i kantene.

Oppmuntrende «antistatlig» kommentarfelt

Annonsen har fått adskillig flere kommentarer enn likes og de avslører mye antistatlig tankegods. Jo Jobling har fått tilbake troen på menneskeheten efter å ha tatt for seg kommentarfeltet, og det synes 1,4 kilo FB-brukere fortjener en tommel opp:

– Det er sååååå forfriskende å se disse kommentarene, min tro på menneskeheten er gjenopprettet.

Tammy Jefferson påpeker at det dessverre er for sent for mange og for det får han nesten 700 triste tomler opp:

– Dessverre er det for sent for mange som fikk sitt… «Hvil i fred».

2500 liker at Scott McGill finner myndighetene motbydelig:

– Det er faktisk motbydelig at regjeringen stadig tilbyr disse – spesielt at de tilbyr det til barn og tenåringer.

Tusen stykker gir Moria Casey-Dubay en tommel opp for oppfriskning av vår hukommelse:

– Vi har kjempet mot tvang, trusler om å miste jobben, familiemedlemmer og gamle venner har unngått oss, vi tapte muligheten til å spise og handle mange steder. Nu foreligger dataene og vi hadde rett.

Positive Elke Sommer får 3800 oppovertomler:

– Takk og lov! Jeg trodde jeg hadde gått glipp av sjansen til gratis hjerteinfarkt, slag eller autoimmun sykdom!

Også Magda Ozimek er positiv, hun elsker formuleringen «det er ikke for sent» og kobler den sammen med dem det er for sent for:

– Jeg elsker det. «Det er ikke for sent …» 😂 Det er ikke for sent å få hjernen tilbake og bruke den [om du fremdeles er i de levendes tall], men for noen er det faktisk for sent.

Også konspirasjonsteoretikere som Rónán An Coinín gir seg skamløst til kjenne. 

– Det beste med å være konspirasjonsteoretiker er ikke å ha myokarditt.

Carrie Robson finner fraværet av «jeg er vaksinert og har det bra»-kommentarer interessant. Og det er det jo.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.