NTB

Dersom det ikke tas grep for å styrke frivillige rednings- og beredskapsorganisasjoner, kan dette føre til at de ikke kan bidra som i dag.

– Kommisjonen anbefaler derfor at frivillige rednings- og beredskapsorganisasjoner styrkes gjennom en reell økonomisk satsing. Blant annet foreslår kommisjonen at tilskuddene økes, heter det i rapporten.

De mener også at «frivilligheten ikke skal måtte betale for å bidra til å redde liv». Kommisjonen peker derfor blant annet på at ny teknologi som er nødvendig for effektivt samarbeid med det offentlige, må være kostnadsfritt for frivillig sektor.

Videre anbefales avgiftsfritak for kjøretøy og utstyr for den frivillige redningstjenesten.

– Hvis regjeringen følger opp dette, er det gode nyheter for den lokale beredskapen. Frivillige som har brukt mye fritid på dugnad for å betale statlige avgifter, kan med et avgiftsfritak bruke tid og krefter på øvelser og innsats i kriser, sier beredskapsleder Anders Thorheim i Røde Kors i en uttalelse til NTB.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.