Miljødirektoratets rapport om hva som må til for at vi skal nå klimamålene vi har satt oss, betyr at kjøttforbruket må ned.

Etter utslipp i industri, olje og gass mener ekspertene at kostholdsvaner er det som kan bidra til å få ned utslippene mest, skriver TV 2.

Populariteten fredags-tacoen med kjøttdeig har blant nordmenn, kan derfor måtte ryke. Rundt 13 prosent av nordmenn spiser taco hver fredag. I tillegg kommer dem som spiser taco av og til.

– Vi må nok tilbake til et kjøttforbruk omtrent som vi hadde på 1980-tallet, sier leder i Fremtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.

Tross massivt press om å kutte i kjøttforbruk, spiser nordmenn mer kjøtt enn noen gang

Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne mener han har et godt forslag.

– Jeg kan gjerne anbefale taco med bønner i stedet for kjøttdeig, det har jeg selv god erfaring med, sier han.

Ifølge Miljødirektoratets klimaråd skal hver nordmann i gjennomsnitt ikke spise mer enn 500 gram rødt kjøtt per uke neste år, og i 2030 bør dette tallet være nede i rundt 300 gram per uke.

Senterpartiet har ved flere anledninger understreket at kjøtt hører hjemme på norske middagsbord, og at de ikke har noen planer om å bygge ned kjøttproduksjonen i landbruket.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide mener imidlertid at Sp egentlig ikke mener dette.

– Vi er veldig enige om at vi må produsere mer frukt og grønt i Norge, også for å møte endrede matvaner, sier han.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.