Senterpartiets listetopp Morten Edvardsen mener bestemt at angrepet 25. juni i fjor var et terrorangrep.

– Når noen med viten og vilje planlegger å gå og drepe folk, er det jo terror. Man må kalle en spade for en spade. Et terrorangrep har som hensikt å skape frykt, det har vedkommende gjort, sier Morten Edvardsen til Avisa Oslo.

Han er Senterpartiets eneste representant i bystyret og er på førsteplass på partiets valgliste foran høstens lokalvalg.

Edvardsen er dermed uenig med sin egen partikollega, justisminister Emilie Enger Mehl, som konsekvent velger å ikke omtale angrepet utenfor utestedene London og Per på hjørnet natt til lørdag 25. juni i fjor som et terrorangrep, men som en masseskyting.

Edvardsens bystyrekollega Jon Reidar Øyan (Ap), som er leder for Ap’s homonettverk og medlem av helse- og sosialutvalget, er regelrett forbannet på justisministeren.

– Heia Oslo Pride og de skeive organisasjonene! Jeg blir altså så eitrende forbanna! Jeg skjønner godt at dere ikke vil ta bilde med statsråden, skriver han i et innlegg på Facebook.

Han har en oppfordring til justisministeren:

– Nå går vi inn i Pride-måneden, og du som justisminister må steppe up en god del hakk, altså.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.