Etter at Redd Barna i Bergen annonserte at de ville arrangere Pride-festival for barn i Nygårdsparken 4. juni, har mange reagert negativt. Redd Barna reagerer slik på reaksjonene: «lhbti-rettigheter er også barns rettigheter. Derfor feirer vi Pride – med stolthet.»

Den 10. mai publiserte Redd Barna i Bergen denne invitasjonen på Facebook:

Vil du være med å skape en morsom og inkluderende festival for barnefamilier under Pride i Bergen? Redd Barna arrangerer gratis festival for barnefamilier 4. juni i Nygårdsparken. Festivalen blir full av lek og moro, regnbuer og god stemning! Vi trenger frivillige som kan bidra under festivalen med praktiske oppgaver, som rigging, trivselsvakter og hjelp til matutlevering. Send oss en PM om du vil være med ❤️🧡💛💚💙💜 https://facebook.com/events/s/pride-barnefestival/2777775325698724/

Invitasjonen avstedkom mange negative reaksjoner, ikke minst i kommentarfeltet. Her et utdrag fra et av de siste:

… Folk er bekymret for barna sine, og med god grunn. I denne woke tidsalderen, så syr man alle mulige former for mentale puter under armene på absolutt alle svake individer. Men det er ikke alltid det beste.

Noen ganger trenger folk faktisk bare å høre at «du har en tut, du er gutt». Og så må man lære å leve med det. Man kan ikke gi barn hormoner og skjære av dem lemmer for «mental helse». Det burde ethvert voksent menneske og spesielt enhver forelder forstå.

 … At redd barna har «pride for barn» er skummelt, og et tegn på et samfunn i forfall.

Mandag kveld stadfestet Redd Barna nasjonalt sin støtte til arrangementet i Bergen. Inge Alexander Gjestvang, leder for FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som er medarrangør av Pride-festivalen i Bergen, takket for støtten:
Takk til Redd Barna for at de tar kampen for absolutt alle barns rettigheter – og for at de makter å stå i stormen og svare med innestemme igjen og igjen til tross for det usmakelige og vemmelige nivået enkelte legger seg på. De av oss som er skeive har også vært barn og unge, og vi trenger barnerettighetsorganisasjoner som er like krystallklare som Redd Barna. Takk!

Skjermdump: Facebook

FRI er organisasjonen som arrangerer Bergen Pride, som på sin egen nettside opplyser om at de er landets nest største Pride-arrangement, med over 90.000 deltakere.

Les også:

Pride er Prides verste fiende

Feminister krever: Ingen indoktrinering fra trans­aktivister i skolen

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.