Seks personer tiltalt i en av Norges største narkotikasaker. En av disse skal ifølge politiet befinne seg i Marokko.

Saken er en av de største narkotikasakene i Norge noensinne. Fem menn og en kvinne er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen. Flere av dem risikerer 21 år i fengsel, skriver Aftenposten.

En norskmarokkaner i slutten av 20-årene er pekt ut som organisator og bakmann. I 2017 ble han dømt til å sone fem år og seks måneder i fengsel i en større narkotikasak. Etter dommen falt, rømte han fra Norge. Kripos mener han i dag oppholder seg i Marokko. Han har likevel figurert i flere store narkotikasaker de siste årene.

– Han er marokkansk statsborger, og de utleverer ikke egne borgere. Men han er ikke den eneste som oppholder seg i Marokko som de involverte har hatt kontakt med, sier statsadvokat Marit Formo til Aftenposten.

Politiet har gjennomgått tusenvis av meldinger, hvor de involverte nøyaktig skal ha beskrevet når narkosmuglingen skal ha skjedd, hva slags stoff som ble innført og hvordan, melder NRK.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.