For enkelte er klimaet viktigere enn alt annet. I utgangspunktet ville vi tro at kampen for klimaet er synonymt med kampen for menneskeheten, men så enkelt er det ikke alltid. Enkelte klimaaktivister prioriterer klimaet så høyt at de ikke ønsker å sette barn til verden. Men det ender ikke der. 

Menneskeofring for klimaet

Slett ikke alle anser barn som «bærekraftige» i CO2-sammenheng. Ethvert nytt menneske er en ny forbruker. Og alt forbruk har et klimaavtrykk. Et nytt menneske representerer dermed 80-90 års belastninger på klimaet, skal vi tro den noe usikre klimavidenskapen. 

En kvinne, Zoé, forteller nederlandske Algemeen Dagblad at hun tok abort på grunn av at barn er «superforurensende» – hun ofret om vi kan si det slik, et menneske på klimagudens alter – hun ble uventet gravid og besluttet seg for å få fosteret avlivet på grunn av klimakrisen. Ifølge henne er et barn «superforurensende». 

– Å få barn ble utenkelig. Jeg så på et barn som et tall, som unødvendige CO2-utslipp.

Gudommelige perspektiver

Efter aborten fikk Zoé sorg, men hun forsøkte å sette avgjørelsen i et gudommelig perspektiv:

– Jeg tenkte at å gi opp mitt barn påvirket bare meg. I den store sammenhengen finnes det verre ting som for eksempel klimakatastrofer.

Idag angrer ikke Zoé på aborten, men vil beholde barnet om hun igjen skulle havne i uløkka.

– Degenerert

Samfunnsrefseren Eva Vlaardingerbroek synes ikke menneskeofring for klimaet er veien å gå: 

– Det er ingenting for meg som er mer narsissistisk, degenerert og ondt enn folk som fremmer abort – eller ikke får barn på grunn av «klimaendringer» eller «verdens tilstand», skrev hun på Twitter.

– Hvis du synes livet er for «vanskelig» eller verden for «urettferdig» til å få barn, tenk et sekund på våre forfedres liv og hvordan det aldri ville falt dem inn å drepe deres egne babyer. Ta dere sammen, svaksinnede idioter.

Elon Musk svarte at det er et desperat behov for nye barn.

– Ingen nye mennesker betyr ingen menneskehet.

Kommentar:

Om vi skal forsøke å tolke denne kvinnen Zoé, er hun kommet til at mennesket er mindre verdt enn klimaet, altså er det viktigere å redde klimaet enn menneskeheten – om vi får lov til å dra Zoés filosofi et stykke ut i konsekvenslandskapet.

Den tyske moralfilosofen Immanuel Kants kategoriske imperativ sier at du skal «handle bare efter den maksime gjennom hvilken du samtidig kan ville at den skal bli en almen lov».

Det er utlagt: Du skal kun handle på en måte som du også vil at alle andre skal handle. Ergo ingen menneskehet.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.