Fire barn, blant dem en baby, er funnet i live etter å ha vært savnet i mer enn to uker etter en flystyrt i den colombianske delen av Amazonas.

– Etter iherdig leteinnsats fra våre militære styrker har vi funnet de fire barna i live etter at de forsvant i flyulykken i Guaviare. En glede for landet, skriver president Gustavo Petro på Twitter.

I tillegg til barna var det tre voksne om bord. De tre voksne, blant dem barnas mor og flygeren, mistet livet i ulykken. De tre ble funnet døde inne i flyet mandag og tirsdag denne uken.

Myndighetene antok at barna, som er elleve måneder, fire år, ni år og tretten år gamle, hadde forlatt flyvraket for å ta seg gjennom regnskogen og finne hjelp.

Med trær som kan bli 40 meter høye, ville dyr og kraftig regnvær, ble lete- og redningsaksjonen vanskelig.

Over 100 soldater med hunder, fly fra luftforsvaret og tre helikoptre ble satt inn i letingen etter barna som tilhører et urfolkssamfunn.

Fra et av helikoptrene ble det spilt av et lydopptak fra barnas bestemor som på urfolksspråket huitoto ba barna la være å forflytte seg videre gjennom jungelen.

Tidligere onsdag ble leteinnsatsen forsterket etter funn av «et ly laget på improvisert vis med kjepper og greiner». Sakser og en hårstrikk lå på bakken. Det ble også funnet en babyflaske og halvspist frukt.

Flyet av typen Cessna 206 var på vei fra Araracuara i Amazonas-provinsen til San Jose del Guaviare i Guaviare-provinsen da det sendte ut nødanrop om motorfeil natt til 1. mai.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.