Saudi-Arabias finansminister Mohammed al-Jadaan ønsket den syriske delegasjonen velkommen og sa samtidig at han ser fram til å jobbe med alle for å oppnå resultater.

Under toppmøtet senere i uken kommer også Syrias president Bashar al-Assad til å være blant gjestene.

Flere forhold har bidratt til at Syria igjen slippes inn i varmen, blant annet det at Iran og Saudi-Arabia har besluttet å gjenoppta diplomatisk kontakt. De to landene har stått på hver sin side i den syriske konflikten.

Syria har vært utestengt fra ligaen siden november 2011, da syriske myndigheter gikk brutalt til verks for å stanse protestene mot regimet. Situasjonen utartet etter hvert til full krig mellom regimet og opprørere. Over en halv million mennesker ble drept og flere millioner drevet på flukt.

Tidligere i mai, under ligaens utenriksministermøte i Kairo, ble det besluttet å slippe Syria inn igjen. Flere arabiske land har allerede gjenopptatt kontakten med Assad-regimet, mens Qatar er mer tilbakeholden. Landet vil ikke stå i veien for at Syria deltar i ligaen, men vil ikke selv normalisere forholdet til Damaskus.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.