Det russiske nyhetsmediet Kommersant hevder at to russiske kampfly og to militærhelikoptre er skutt ned nær grensa til Ukraina.

Dette melder NTB.

Kommersant er ifølge NTB en respektert, uavhengig dagsavis, men nyhetene er ikke bekreftet av andre kilder.

Tidligere lørdag meldte det statlige nyhetsbyrået Tass at et Mi-8-helikopter styrtet i fylket Brjansk, som grenser til Ukraina. Tass meldte også at et russisk Su-34 kampfly hadde styrtet i Brjansk.

Kommersant skriver at et Su-34-fly, et Su-35-fly og to Mi-8-helikoptre «ble skutt ned nesten samtidig» i et angrep i Brjansk.

– Ifølge foreløpige opplysninger skulle kampflyene angripe mål i Tsjernihiv fylke i Ukraina, og helikoptrene var der for å gi dem støtte – blant annet for å plukke opp Su-mannskapene dersom de skulle bli skutt ned.

Kommersant hevder at besetningen på alle de fire flyene og helikoptrene mistet livet.

En video publisert på Telegram-kanalen til krigsvennlige Vojennij Osvedomitel, som har rundt en halv million følgere, viser et helikopter som eksploderer høyt oppe i lufta. Helikopteret blir kastet ut av kurs før det styrter mot bakken i flammer.

I kommentarene til videoen, som Reuters ikke har kunnet verifisere, hevdes det at Mi-8-helikopteret ble skutt ned av en rakett.

Dette har skjedd kun noen få mil utenfor Ukrainas grense mot Russland.

Moskva har ikke kommentert hendelsene.

Forsvarsdepartementet i Moskva har ikke svart på nyhetsbyråets forespørsel om kommentar.

Det er heller ikke kommet noen offisielle uttalelser om hendelsen fra Ukraina, som vanligvis avviser å kommentere meldinger om angrep inne i Russland.

Mykhajlo Podoljak, rådgiveren til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, beskriver imidlertid hendelsen slik på Twitter:

– Rettferdighet … og umiddelbar karma.

Det er vanskelig å si om dette er en del av den våroffensiven alle venter på. Det ser ut til at ukrainske styrker har hatt en viss framgang rundt Bakhmut, men kildene er usikre.

Uansett må Ukraina snart iverksette sin offensiv. Hvis ikke risikerer de å miste støtte fra EU og Nato.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.