I forrige uke brøt det ut et lite diplomatisk håndgemeng mellom slagfaste representanter for Ukraina og Russland under et PABSEC-møte i Ankara, Tyrkia. Tanken bak møtet i organisasjonen for samarbeid i Svartehavsregionen var omenn i en anspent atmosfære, å bli enig om en ny kornavtale. 

– Potene av flagget

Den ukrainske delegaten Oleksandr Marikovski la ut en video på Facebook som viser bruduljene.  

Marikovski ber i innlegget russeren holde «potene» vekk fra flagget og fra landet hans:

Tildragelsen fant sted i lobbyen da Valery Stavitskiy, den russiske delegatens sekretær, snappet med seg et ukrainsk flagg som ble brukt i et fotoopptak. Marikovski tok flagget tilbake og ga russeren en på tygga så brillene fløy veggimellom.

Videoen ble autentisert av Ukrainas FN-ambassadør Sergiy Kyslytsya på CBS News. Han spurte om amerikanerne eller en annen nasjon ville tolerere at deres flagg ble behandlet på den måten.

Også Russlands viseambassadør i FN, Dmitrij Polyanskiy, bekreftet videoen og sa at det var dagens høydepunkt av ukrainske provokasjoner i løpet av møtet.

Den russiske delegaten ble ført til sykehus for en sjekk efter opptrinnet.

– Prinsippfast, patriotisk og følelsesladet 

Ifølge Jaanika Merilo er Marikovski som hun er på fornavn med, en virkelig prinsippfast, patriotisk og følelsesladet person.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.