Politi på plass i Moskva. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko 

Flere skal ha blitt pågrepet i Moskva etter en markering der det ble lagt ned blomster til minne om de minst 45 som ble drept i et russisk rakettangrep mot en blokk i Dnipro, Ukraina.

Selv om det nå er langt mellom demonstrasjonene i Russland, betyr ikke det at folket står tett samlet bak regimets brutale krig mot nabolandet Ukraina.

Gruoppvekkende meldinger om bombing mot boligblokker, sivil infrastruktur kraftanlegg osv., og krigen i det hele tatt,  vekker bekymring og sorg også blant russere.

Tirsdag var det igjen noen som tok mot til seg i Moskva, og viste motstand mot regimets fremferd. Det ble raskt slått ned av politiet. Fire personer ble pågrepet i sentrum av den russiske hovedstaden tirsdag kveld, ifølge organisasjonen OVD-Info.

NTB-DPA melder om saken.

Selve markeringen var av det enkle og fredelige slaget. Det ble mandag kveld etablert et lite minnested ved et monument til den ukrainske poeten Lesia Ukrajinka. Folk la ned blomster og et svart-hvitt-bilde av den raserte boligblokka.

Siden møtte flere og flere mennesker opp med blomster, noen av dem blå og gule som det ukrainske flagget. Enkelte la ned kosedyr til minne om barna som ble drept i angrepet. Flere forbipasserende stoppet opp og begynte å gråte, skriver nyhetsbyrået DPA.

Men slikt tolereres ikke av regimet i Kreml.

Offentlige demonstrasjoner mot krigføringen i Ukraina slås hardt ned på,  og derfor har blitt svært sjeldne i Russland. Det har knapt vært noen store demonstrasjoner mot invasjonen av nabolandet de siste månedene.

Men som under Sovjet-tiden så snakkes det i befolkningen, og stadig flere merker krigens kostnader både økonomisk og i form av av det sendes hjem døde og sårede.

Mange vil mene at et slikt regimes største, potensielle trussel, alltid vil være dets eget folk.

Les også: 

Dødstallet har steget til 20 etter russisk angrep mot boligblokk i Dnipro

Bestill fra Document forlag:

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.