Amerikanske myndigheter mener Kinas kystvakt har forstyrret og hindret filippinske fartøy i Sør-Kinahavet. De ber om at Kina endrer framferd.

– Vi ber myndighetene i Beijing om å avstå fra denne provoserende og utrygge oppførselen, sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag.

Den filippinsk kystvakten uttalte fredag at de var involvert i en konfrontasjon med kinesiske skip som drev farlige manøvre i Sør-Kinahavet sist helg.

Hendelsen fant sted mens filippinsk kystvakt var på patruljeoppdrag i det strategisk viktige farvannet – på samme tid som Kinas utenriksminister Qin Gang møtte Filippinenes president Ferdinand Marcos Jr. og den filippinske utenriksministeren i Manila.

Ifølge kystvakten ble deres skip blokkert av kinesiske skip nær Pagasa Island, det største territoriet som Filippinene gjør hevd på i Sør-Kinahavet.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.