Putin besøker russiske Ukraina-tropper på ukjent sted 18. april 2023. Foto: Kreml / Sputnik / Pool via AP / NTB.

Ukrainske hemmelige tjenester forsøkte søndag å drepe Russlands president Vladimir Putin med en drone lastet med sprengstoff, sier den ukrainske aktivisten Yuriy Romanenko til Bild.

Attentatforsøket, som russiske myndigheter holder tett om, skjedde ifølge den tyske avisen med en drone av typen UJ-22, som søndag ble sendt fra Ukraina med sikte på å ramme den russiske presidenten 500 kilometer unna.

Flere russiske medier rapporterte da også om at en UJ-22-drone søndag hadde krasjet noen kilmeter fra industriparken, skriver Bild.

Det var ventet at Putin skulle besøke den nye industriparken Rudnevo utenfor Moksva sist søndag, hevder Romanenko, som sies å ha gode kontakter i Ukrainas hemmelige tjenester. Besøket var planlagt offisielt, men uten at tidspunktet var oppgitt. I den grad Putin kunngjør tidspunkter for besøk, dukker han gjerne opp til andre tider.

Eksplosivene dronen var lastet med, skal ha veid 17 kilo og være av typen M112, som blant andre USA og Canada bruker.

Selv om attentatforsøket ikke lyktes, og nærmest var umulig, er det et prestisjetap for Russland at en ukrainsk kamikaze-drone kunne fly helt til utkanten av Moskva uten å bli skutt ned.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.