Aston Villa slo Fulham 1-0 i Premier League tirsdag kveld og bykset forbi Tottenham og opp på 5.-plass. Birmingham-klubben har ikke tapt siden 18. februar.

Midtstopper Tyrone Mings stusset en corner i det lengste hjørnet og sørget for mer jubel for et etter hvert seiersvant hjemmepublikum.

Unai Emerys menn er på 5.-plassen som gir europaliga kommende sesong. Laget er fem poeng bak tredjeplasserte Newcastle, som har to kamper mindre spilt.

I kampen om 5.-plassen kommer Tottenham, Liverpool og Brighton også til å være.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi prøver å holde et jevnt nivå, vinne kamper og holde nullen. Det var veldig viktig å befeste posisjonen vår i kampen om europacupspill, sa Emery til BT Sport.

– Det er sterke lag å kjempe med, men for hver seier øker selvtilliten og muligheten til å greie det.

Sterk rekke

Emery tok over Aston Villa i oktober i fjor etter en lang tapsrekke med Steven Gerrard i sjefsstolen. Det tok noe tid, men så ble det virkelig sving på sakene.

Aston Villa har ikke tapt siden 2-4-nederlaget for Arsenal 18. februar. Siden den gang har det blitt åtte seirer og to uavgjort.

På 4.-plass er Manchester United med tre kamper mindre spilt. United og Villa møtes 30. april.

Aston Villa har ikke endt på øvre halvdel i Premier League siden 2010/11-sesongen.

Ikke på nivået

Fulham snudde en rekke med fire strake tap i Premier League til to seirer mot henholdsvis Everton og Leeds. Mot Emerys Villa sa det stopp igjen. London-klubben er trygt plassert midt på tabellen med 45 poeng.

– Vi var ikke på nivået vårt i dag, sa Fulham-manager Marco Silva til BBC.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.