Dora Kallmus (1881–1963).
Sølvgelatinkopi i Ullstein-arkivet, Berlin.

Dora Kallmus fikk sin viktigste utdannelse hos Nicola Perscheid (1864–1930) i Berlin (1907), og åpnet samme år et eget atelier i Wien, under navnet Madame d’Ora. Hun er. særlig kjent for sine portretter. I 1925 etablerte hun et atelier i Paris. Men etter den tyske invasjonen i 1940 solgte hun atelieret, og klarte å holde seg i skjul i Frankrike inntil frigjøringen.

De tre avbildede damer er Gräfin von Haugwitz-Széchényi, Gräfin Khevenhüller-Fürstenberg og Gräfin Marie Choloniewska, som meldte seg til tjeneste som sykesøstre etter utbruddet av første verdenskrig i august 1914.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.