Lekkasje fra Nord Stream 2 etter det som trolig var en eksplosjon. Foto: Swedish Coast Guard via AP, File

Dansk kystvakt skal ha tatt et stort antall bilder av russiske skip i nærheten av posisjonen der eksplosjoner rammet gassrørledningen Nord Stream i fjor.

Det danske kystvaktskipet Nymfen skal ha tatt 112 bilder av russiske skip bare fire dager før eksplosjonen, melder den danske avisen Information. Det var den tyske nyhetsportalen t-online.de som først brakte historien.

Information har bedt den danske forsvarskommandoen om innsyn i bilder og videoopptak som ble gjort 22. september 2022. Anmodningen er blitt avslått med henvisning til den pågående granskingen av hendelsen. I svaret heter det imidlertid at det er identifisert 112 bilder, men ingen videoopptak.

Ved slutten av september i fjor ble det oppdaget fire lekkasjer i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som følge av eksplosjoner på havbunnen nær den danske øya Bornholm i Østersjøen.

Hovedteorien er at eksplosjonene skyldtes sabotasje, men det er stadig uklart hvilket land eller hvilken gruppering som står bak.

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.