Artisten Leon Ivey Jr, også kjent som gangsta-rapperen Coolio (59), prøvde seg på en karrière som kokk, men da han i september sist høst blandet fentanyl, meta-amfetamin og heroin gikk det galt. Torsdag kom obduksjonsrapporten som fastslo dødsårsaken til en dødelig cocktail av dop.

Artis Leon Ivey Jr vokste opp i Compton, en forstad til Los Angeles kjent for stor fattigdom og høy kriminalitet. Han ble selv hekta på crack på åtti-tallet, men faren fikk den astmatiske ungdommen på rett kjøl, og i en periode jobbet han som frivillig brannmann og som sikkerhetsvakt på LA International Airport. Gradvis ble han dratt inn i rappens verden, først med artistnavnet Coolio Iglesias, som senere ble forkortet til Coolio.

Familiemann

Med dette artistnavnet ble han raskt en av rappens største forgrunnsfigurer, og et ikon for mange unge over hele verden. Høsten 1995 fikk han sitt store gjennombrudd med albumet Gangsta’s Paradise. Med ett var han på alles lepper, og i likhet med andre musikk-ikoner før ham, var ikke berømmelsen og pengene som fulgte med bare av det gode. Uten at vi vet for mye om hans familieliv, er det grunn til å tro at han også kunne velge og vrake mellom kvinner. Ti barn og fem barnebarn ble det ialt.

However, the rapper was also known for being a family man. In March, Coolio appeared on Australian talk show Today Extra, where he revealed that he is not only a father to ten children, but also has five grandchildren.

When asked by hosts Sylvia Jeffreys and David Campbell what his children think about his cooking show, Coolio replied, “They like it. ‘Daddy, can you cook this for me? Daddy, can you make that for me? Daddy do this for me.’ It hasn’t changed.”

“My kids are all grown-ups,” he added. “I have five grandchildren now.”

Rapperen var imidlertid også kjent for å være en familiemann. I mars dukket Coolio opp i det australske talkshowet Today Extra, hvor han avslørte at han ikke bare er far til ti barn, men også har fem barnebarn.

På spørsmål fra vertene Sylvia Jeffreys og David Campbell hva barna hans synes om matlagingsprogrammet hans, svarte Coolio: – De liker det. – Pappa, kan du lage dette til meg? Pappa, kan du lage det til meg? Pappa gjør dette for meg.’ Det har ikke endret seg.

– Barna mine er alle voksne, la han til. – Jeg har fem barnebarn nå. (The Independent)

Kokkekarrieren som han lanserte i 2008 med programmet Cookin With Coolio, slo aldri helt an. Han forble en rapper til sin død, og slik sett var teksten på hans mest kjente sang nesten skremmende forutseende. Slå gjerne opp hele teksten, oversett den også. Mannen visste hva som kom (what’s cookin’):

Power and the money, money and the power
Minute after minute, hour after hour
Everybody’s runnin’, but half of them ain’t lookin’
It’s goin’ on in the kitchen, but I don’t know what’s cookin’
They say I gotta learn, but nobody’s here to teach me
If they can’t understand it, how can they reach me?
I guess they can’t, I guess they won’t
I guess they frontin’
, that’s why
I know my life is out of luck, fool!

COOLIO DIED FROM FENTANYL (TMZ)

Fentanyl Awareness (DEA)

Les også:

Kina: Har ingenting med fentanyl i USA å gjøre

To nye narkotiske stoffer, verre enn fentanyl, sprer seg fra kyst til kyst i USA

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.