Barn og unge har blitt utsatt for tortur av iranske sikkerhetsstyrker i forbindelse med presteregimets knallharde respons på de store demonstrasjonene i landet.

Demonstranter har av etterretnings- og sikkerhetstjenester blitt utsatt for juling, pisking, elektrosjokk, voldtekt og andre former for seksualisert vold siden demonstrasjonene brøt ut for rundt et halvt år siden, heter det i en rapport fra menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

Også Irans unge demonstranter har blitt møtt med vold, ifølge Amnesty. Organisasjonen skriver i rapporten at mindreårige som er blitt pågrepet, er blitt banket i bilene på vei til fengsel. Senere har de blitt utsatt for elektrosjokk mot kjønnsorganene, tvunget inntak av ukjente piller og alvorlige trusler, heter det videre.

– Det er motbydelig at statlige tjenestepersoner misbruker sin makt på denne måten mot sårbare og redde barn. De påfører dem voldsom smerte og angst, og de blir etterlatt med alvorlige fysiske og psykiske arr, sier Amnestys Iran-ekspert Dieter Karg.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.