Den nederlandske regjeringen varsler restriksjoner på eksport av databrikke-teknologi, melder Reuters og AFP.

Restriksjonene vil innføres av sikkerhetshensyn, og den nederlandske nasjonalforsamlingen ble informert om planene i et brev onsdag, skriver Reuters.

I brevet heter det blant annet at det vil bli lagt fram en liste over teknologier som det kan innføres eksportrestriksjoner for, og at reglene for databrikke-teknologi vil legges fram før sommeren.

Planene blir kjent etter månedsvis med samtaler mellom Nederland, USA og Japan. Amerikanerne forsøker å få sine allierte til å innføre lignende tiltak som dem Biden-administrasjonen innførte i oktober.

De tiltakene har til hensikt å gjøre det vanskeligere for Kina å utvikle databrikker og også hemme Beijings militære framgang.

Ifølge Reuters vil de nye reglene vil gjøre det mulig å begrense eksporten av enkelte avanserte nanolitografi-maskiner produsert av ASML. Maskinene er sentrale i produksjonen av de mest avanserte databrikkene, og ASML er verdensledende på dette feltet.

Selskapet skriver i en uttalelse at det tror de nye reglene vil gjelde slike maskiner, og at det framover må søke lisenser for å eksportere denne teknologien.

ASML er et av Europas største teknologiselskap.


Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.