Spiseklar kebab. Foto: Peter Steffen/dpa file via AP

Over 4000 kilo kebabkjøtt må destrueres etter funn av salmonella. Kilden er fortsatt ukjent, ifølge Mattilsynet.

En større salmonella-sak er oppdaget, og mer enn 4 tonn kjøtt må destrueres.

Mattilsynet bekrefter overfor Nationen at det er påvist salmonella i produktet Bislett Døner.

NTB melder om saken.

– Salmonella-funnet ble gjort etter rutinemessig prøvetaking gjort av virksomheten Fresh Food i Moss. Partiet det gjelder, er ikke sendt ut på markedet, men sperret hos virksomheten og så sendt til destruksjon, sier Jorunn Aasgaard Grini, avdelingssjef for avdeling Østfold og Follo i Mattilsynet, til avisen.

Råvarene som ble brukt til produksjon av Bislett Døner, ble også brukt i andre produkter, ifølge Grini.

Disse må nå trekkes tilbake fordi det er mistanke om at kjøttråvarene kan være smittet med salmonella.

Tahir Baygün, styreleder og daglig leder i selskapet ved navn Fresh Food, skriver i en epost til avisen at det umiddelbart ble igangsatt tiltak i tett dialog med Mattilsynet, leverandører og kunder etter at de ble kjent med salmonellafunnet.

Det er uklart om og eventuelt hvor mange som kan ha fortært det smittede kjøttet, og hvilke symptomer de eventuelt har pådratt seg.

Myndighetene oppgir følgende mulige symptomer ved salmonella:

Diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og ev. feber, men diaréen kan også i sjeldne tilfeller være langvarig og alvorlig. Salmonellainfeksjoner kan gi septikemi med fokale lesjoner i indre organer. Dehydrering, spesielt hos barn, kan forekomme.

Bestill fra Document: 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:
;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.