Alt har blitt dyrere i Norge, men regjeringen synes ikke folk har fått nok. Nå har de bestemt at en bagatellmessig feil i trafikken skal kunne ruinere familieøkonomien. Bøtesatsene for trafikkovertredelser ble økt senest i mars i fjor, men det var ikke ondskapsfullt nok. Nå er bøtesatsene økt med ytterligere 30 prosent. Støre har nemlig ikke tenkt å gi seg før alle arbeidsfolk er tiggere og må stå med lua i hånda på NAV.

Hvis du ser deg nødt til å ta telefonen fra minstemann uten handsfree når du kjører, kan staten loppe deg for 9700 kroner, for noen må jo betale for alle konsulentene. Og da slipper barna å få ferie i år, noe som redder kloden fra klimaragnarok. Hvis du derimot sitter i en Tesla og knotter på en diger tv-skjerm midt i synsfeltet for å finne ut av stereosystemet, så er det helt i orden. Det er bra med tv-skjerm i bil. Men lyd i øret er livsfarlig.

Skulle du være nødt til å kjøre forbi nok en batteribil som lusekjører, koster 106 km/t i 90-sonen deg 6700 kroner. Og skulle du uforvarende overse et forbudsskilt i skiltjungelen fordi du er mer opptatt av å følge med på barna som leker i veikanten – vel, så straffer staten deg med å kreve inn 7800 kroner. Ingen julegaver i år!

Det var Justisdepartementet som initierte og begrunnet endringsforslaget, og Samferdselsdepartementet sendte forslaget om økte satser ut på høring. Alle vettuge mennesker var imot det. Selv Riksadvokaten var bekymret. For hvor mye mer tåler folk? Og hvor mange bryter egentlig trafikkreglene med overlegg? Hvor mange prosent av bøtene utstedes til folk som bare har gjort en hverdagslig, ufarlig tabbe, og derfor ikke fortjener hard straff? Slike bekymringer deler ikke bilhaterne, moralistene og de rike skrullene som styrer Norge nå. Derfor ble forslaget godkjent den 1. februar.

Bananrepublikken Norge er nemlig styrt på den måten at hvis noe er åpenbart idiotisk, dumt, meningsløst eller ødeleggende for dem som har sårbar familieøkonomi, så kan du banne på at det blir vedtatt. Det er nettopp derfor du plutselig skal sykle på glattisen i januar, spise insektbrød og gjøre strømpriser til din nye hobby –  så du kanskje får penger til overs til en kjøttbit i uka. Du må kjenne din plass i det nye EU-systemet: Du er et bunndyr.

Alle vet hva resultatet av adelskapets hensynsløse utbytting av plebeiere fører til: Når folk er tomme for sparepenger, ikke orker enda en ekstrajobb, har makset kredittkortene og solgt alt som er av verdi på Finn.no, blir de tvunget på NAV. Der må de selge alt annet av verdi, som hus, hjem, bil, båt, hytte og eiendom. Når de pengene er brukt opp, begynner folk med kriminalitet. Først i det små, men deretter blir det en vane. Se gjerne Netflix-filmen «Emily the Criminal» fra 2022 og forstå hva slags samfunn Støre og Solberg konstruerer med stolthet.

Redaksjonen minner imidlertid om at det ikke lenger er mulig å velge fengsel over bøter. (Det ville jo koste staten noe, og der går grensen, for de pengene trengs til enda flere konsulenter.) Og i motsetning til i andre bananrepublikker er det ikke å anbefale å tilby norsk politi noen tusenlapper i hånden for å glemme saken. Da kan du få ett års fengsel. Men hallo. På en annen side:

I fengsel får du faktisk betaling, du kan få utdannelse gratis, og kanskje et opphold på santatoriet på Bastøy. Der kan du bli kjent med andre kriminelle som virkelig kan lære deg å overleve i det nye EU-Norge.

For alle skal med på vei ned.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.