Da visepresident Kamala Harris introduserte president Biden på Det demokratiske partiets nasjonale komité «DNC Winter Meeting 2023» forrige fredag, sang publikum navnet hans og jublet så voldsomt at Harris måtte ta en pause før hun fullførte introduksjonen.

Talen til Biden i Philadelphia hørtes mistenkelig ut som en kampanjelansering, skriver Tommy Christopher i Mediaite. Mens en høylytt gruppe Demokrater sang og ropte, hånet Joe Biden kritikere av mellomvalget og skrøt av økonomien og administrasjonens ekstraordinære legislasjons-suksess.

Biden og Harris var i storform, og applausen og Demokratenes jubel ville ingen ende ta – en kan nesten bli usikker på om vi tar feil. Er vi så opptatt av å finne mangler ved Biden at vi ikke ser suksessen hans? Fortjener han en plass på Mount Rushmore? Det kan nesten virke sånn, skal vi tro de sinnsforvirrede Demokratene i Philadelphia fredag kveld.

Vi elsker deg, Joe! Fire år til! Fire år til!

Presidenten: – Hei, Demokrater!

Publikum: – Fire år til! Fire år til!

Presidenten: Folkens — (applaus) —

Publikum: – Vi elsker deg, Joe!

Presidenten: – Vel, takk. Mitt navn – jeg heter Joe Biden, og jeg er mannen til Jill Biden. (Bifall.) Og la meg gjøre det helt klart: Hun er en Philly-jente. (Applaus.) Så jeg kan ikke stå her i dag uten å si: «Go Eagles!», «Fly, Eagles, Fly!» (Applaus.)




Biden forteller jublende Demokrater at han takker Gud for at han er fan av profesjonell sport i Philadelphia, ellers ville han måttet sove alene.

– Og la oss forresten gi Kamala nok en runde med applaus. (Applaus.) – Hun er en flott visepresident.

Biden hånet media og kritikere av mellomvalget, til anerkjennelse fra mengden:

– Når jeg står her, blir jeg minnet om at for bare noen måneder siden, avsluttet vi mellomvalget i 2022 med et møte her i Philly. Husker dere mellomvalget?

Publikum: – Ja!

Presidenten: – Husker dere hvordan våre venner i pressen og forståsegpåere, og til og med noen i vårt eget parti, spådde en gigantisk rød bølge? Well, guess what: (Latter.) Det skjedde aldri! (Bifall.)

– I stedet gjorde vi et historisk mellomvalg. Vi fikk flere Demokratiske guvernører, vi beholdt det amerikanske senatet, og vi rangerte nærmere enn vi noen gang trodde var mulig i Huset. Og vi snudde kontrollen over fire statlige lovgivende kamre, inkludert her i Pennsylvania. (Bifall.)

Biden skrøt lenge av økonomien og lovgivnings-suksesser, og leverte deretter noe som hørtes veldig ut som en kampanjelansering:

– Men vi har mye mer å gjøre. Vi har mye mer å gjøre. Og forresten – vi betalte for alt vi gjorde. (Applaus.) Og i motsetning til Republikanerne kuttet vi underskuddet med 1,7 billioner dollar på to år. (Applaus.) Vet dere hvordan vi gjorde det? Vi sa: «Du vet, de superrike burde kanskje betale litt.» (Latter.) Og vi er ikke en gang i nærheten ennå. Jeg har tenkt å få det gjort – å få mer gjort.

– Så la meg stille dere et enkelt spørsmål: Er dere med meg? (Applaus.) Jeg stilte til presidentvalget …

Publikum: – Fire år til! Fire år til! Fire år til! Fire år til!

Presidenten: Jeg stilte som president – (ler) –

Publikum: – Fire år til! Fire år til!

Presidenten: – Vel, takk.

Til tross for press fra mediene har Biden ennå ikke formelt kunngjort om han stiller til gjenvalg, avslutter Christopher, men rapporter antyder at det kan skje en gang i februar.

Det er ikke bare sinnsforvirrede Demokrater som mener mannen til Jill og Kamala fortjener fire år til. I denne videoen hyller de seg selv etter det de kaller to fantastiske år. Tilsynelatende har alt de har tatt i,  blitt til gull.

Fire år til! Fire år til!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.