Israel utførte et droneangrep på en ammunisjonsfabrikk i Iran i helgen, rapporterte The Wall Street Journal.

Iran hevder at et droneangrep på et militært anlegg i byen Isfahan er blitt avverget. Anlegget fikk bare mindre skader på taket, ifølge Islamic Republic News Agency (IRNA).

– Driften fortsetter uforstyrret

– En av tre droner som angrep produksjonskomplekset for forsvarsutstyr i Isfahan ble skutt ned av anleggets eget forsvarssystem. To andre eksploderte etter å ha gått i feller satt av forsvarssystemet. Irans forsvarsdepartement melder at angrepet ikke forårsaket noen forstyrrelse av driften, rapporterte IRNA.

Det er ikke klart hva slags militæranlegg som ble angrepet denne helgen. Spekulasjonene spenner fra raketter til droneproduksjon, mens iranske nyhetsbyråer har beskrevet det som en ammunisjonsfabrikk.

USA ikke involvert

– Droneangrepet var utført av Mossad, skriver New York Times som hevder at USA ikke var involvert. 

Ifølge amerikanske tjenestemenn var angrepet foranlediget av israelske bekymringer for egen sikkerhet, ikke for å hindre Iran i å sende våpen til Russland.

Kirurgisk presisjon

– Globalt er det få organisasjoner med unntak av Mossad, som antas å kunne utføre et såvidt avansert angrep med den samme kirurgiske presisjonen. Store droner med betydelig sprengkraft traff målene med presis nøyaktighet, skriver Jerusalem Post som betegner operasjonen som en fenomenal suksess.

I tidligere angrep har Teheran i utgangspunktet påstått at angrepene mislyktes. Skadeomfanget er kun blitt erkjent på grunnlag av satellittbilder og/eller andre bevis.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.