Flere dager i januar har den ukrainske jernbanen slått den norske i punktlighet.

Bare 5 av 23 dager hittil i januar har persontogtrafikken i Norge hatt en punktlighet på 90 prosent eller mer, skriver Aftenposten.

Tallene er særlig svake for rushtrafikken i Oslo. Så langt i år har mer enn hvert fjerde tog vært mer enn 4 minutter forsinket.

– Vi har dessverre startet året med flere feil og hendelser enn i fjor, og dette påvirker også punktligheten, sier direktør for Drift og teknologi i Bane NOR, Sverre Kjenne.

Follobanen: Ny utsettelse, Bane NOR beklager

For å sette det i sammenligning, er over 300 jernbanearbeidere så langt drept i Russlands angrepskrig mot Ukraina, og russerne har angrepet både strømnett og jernbaneinfrastruktur. Likevel er togene i rute, ifølge den ukrainske jernbanens punktlighetsstatistikk for enkelte dager i januar.

Et av verdens rikeste land, som sliter med høye strømpriser og folk som må stå i matkø hos frivillige organisasjoner, klarer heller ikke å ha like punktlige tog som et land som er i krig.

8. januar var 95 prosent av alle avganger i Ukraina i rute. I Norge var det samme tallet 83,6 prosent. 12. januar var 95 prosent av alle avganger i rute. Samme dag var punktligheten på jernbanen i Norge 84,4 prosent, ifølge Aftenposten.
Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.