Demokratene byttet torsdag navn til Norgesdemokratene. Ifølge partileder Geir Ugland Jacobsen har navnebyttet vært planlagt lenge.

«Dette navnet har vært påtenkt lenge, og det var på høy tid å gjøre skiftet. Tanken var å bytte allerede i 2021, men dette måtte utsettes, da det viste seg at det ikke var tillatt å bytte partinavn i et valgår,» skriver partilederen i en pressemelding.

Document kontaktet Ugland Jacobsen for å få litt mer informasjon om begrunnelsen til navnebyttet.

– Navnebyttet er et av flere grep for å rendyrke partiprofilen vår. Mange mente det var uheldig å hete det samme som katastrofepartiet som er i ferd med å ødelegge USA og resten av Vesten.

– At Danmarksdemokratene kom til ifjor, og at Sverigedemokratene har fått sitt gjennombrudd, inspirerer også til å flagge Norgesdemokratenes ideologiske slektskap med disse partiene, bl.a gjennom vårt nye partinavn.

– På sikt håper vi å få etablert et pan-nordisk samarbeid om viktige saker som f.eks immigrasjon, EU/EØS, FN, kriminalitetsbekjempelse og handel, samt sikring av nasjonenes suverenitet, kultur, selvberging og en del annet.

– Vi har mye å lære av hverandre, og må stå imot globalismen sammen. Norgesdemokratene har benyttet Sverige, Danmark og ikke minst Finland som eksempel flere ganger, der vi mener at landene fører en fornuftig politikk.

– Det er f.eks. relevant når ekstrem ineffektivitet og sløsing i norsk offentlig sektor skal belyses. Her er kontrasten landene imellom stor.

Partiet Demokratene ble stiftet i 2002, og stiller lister i de fleste fylker og  kommuner i høstens lokalvalg.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.