Ingen vaksinasjon, ingen dødshjelp: For å bli avlivet gjennom den tyske eutanasia-foreningen Verein Sterbehilfe, må du kunne fremlegge dokumentasjon på at du er vaksinert mot covid eller eller at du er frisknet til etter å ha gjennomlevd sykdommen.

Vaksinepass for efterlivet

På sitt nettsted har Verein Sterbehilfe nu fjernet siden «Eutanasi kun for vaksinerte og restituerte» etter at den fikk uønsket oppmerksomhet på sosiale medier. Der fortalte de at de i Tyskland ikke tar livet av folk som ikke er vaksinert.

Det å hjelpe folk ut av denne jammerdalen krever menneskelig nærhet i lukkede rom:

– Eutanasi og de forutgående forberedelsene krever menneskelig nærhet. Menneskelig nærhet gir imidlertid grobunn for overføring av koronavirus. I vår forening praktiserer vi bevegelsesrestriksjoner supplert med situasjonsrelaterte tiltak, som hurtigtester før møte i lukkede rom.

«Møte i lukkede rom» er den tyske dødshjelp-foreningens eufemisme eller omskrivning av selve eksekusjonen. Med litt historisk ballast kan det gi assosiasjoner til en tung tid.

«Eufemismer» eller «sminkeord»

«Eufemismer» eller «sminkeord» betegner i retorikken en mildnende, forskjønnende eller nøytraliserende omskrivning av en støtende eller ubehagelig virkelighet, f.eks. innsatt for fengslet, asiat for araber, norsk statsborger for innvandrer, tung tid for nazitiden, eutanasi for mord, utsatt område for innvandrerområde etc.

Les også om Trudeaus Canada hvor dødshjelp-lovgivningen liberaliseres år for år. I 2021 ble mer enn 10.000 mennesker assistert ut av denne verden. Neste år skal dødshjelpslovene utvides til også å omfatte mennesker med psykiske lidelser og potensielt også mindreårige:

Trudeaus Canada: Kvinne søkte om rullestolrampe. Ble tilbudt hjelp til å begå selvmord

 

 

Document trenger din støtte.
Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.