Frankrike knuste Polen, og Kylian Mbappé slo rekorden til selveste Pelé. Etter to fabelaktige scoringer har Mbappé scoret hele ni VM-mål før han har fylt 24 år.

Pelé klarte bare syv mål før han passerte 24 år. Seks av målene kom dog i VM i Sverige i 1958, da Pelé kun var 17 år gammel. Han rakk bare én scoring i 1962, før han ble ute med skade resten av mesterskapet.

Polen holdt noenlunde følge med Frankrike i første omgang, men etter pause var de sjanseløse.

Også Olivier Giraud ble historisk. Han scoret Frankrikes første mål, og slo dermed rekorden til Thierry Henry som den mestscorende franske landslagspilleren gjennom tidende. Giroud har nå totalt 52 mål i fransk drakt.

Tomålsscorer Mbappé var den som sto bak pasningen til Girouds scoring.

Senere i kampen fikk Giroud annulert et lekkert mål på brassespark, siden dommeren blåste av for et tvilsomt frispark i feltet. Giroud bommet også på åpent mål tidlig i kampen, fra omtrent to meters hold.

Polen fikk sjansen til et trøstemål, men den polske stjernen Lewandowski misset etter et elendig og nesten latterlig forsøk.

Han fikk ta straffen på nytt, siden keeperen til Frankrike ikke holdt beina på streken. I andre forsøk klarte  å skape litt trøst for polakkene.

Den franske keeperen Lorris virker for øvrig som om han kom rett fra julebord, og gjorde flere grove tabber i kampen. Men takket være dyktige utespillere kan Frankrike forberede seg på kvartfinale, hvor de møter Senegal eller England.

Mbappé er i kjempeform og kan lede Frankrike til nok en VM-seier. Også i 2018 var Mbappé en av de virkelig store heltene da Frankrike tok gullet etter seier mot Kroatia i finalen i Russland.

En superstjerne som Christiano Ronaldo har scoret åtte mål på sine 20 VM-kamper. Mbappé er oppe i ni mål på kun åtte kamper.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.