De to første 8-delsfinalene er fullført, og ingen ble vel overrasket over resultatene. Men både USA og Australia kan reise hjem med stolthet. Argentina og Nederland møtes i kvartfinalen.

USA ble for svake mot Nederland. Riktignok gikk USA knallhardt ut, og allerede etter to minutter var Pusilic alene med keeper. Men en svak avslutning hindret scoring.

I ti minutter presset USA. Så skrudde Nederland opp giret et hakk.

Det første målet til Nederland var en ren perle, fotball på høyeste nivå. Jeg tenkte på hvor mange ganger jeg lærte som ung fotballspiller at fotball skal bestå av en eller to berøringer, og at ballen skal spilles i vinkler.

Det samme har jeg forsøkt å lære mine egne gutter. Men tidene forandrer seg. Da jeg gikk på trening som guttespiller for Strømmen, fikk vi aldri lov til mer enn to touch på ballen. Å drible, finte og finne på spektakulære ting, det lærte vi når vi spilte fotball på badestedet Nebbursvollen, barbeinte og uten mer klær enn en kortbukse, med to søppelkasser som mål.

USA gjorde en heroisk innsats, men ble til slutt for svake mot et Nederland som viste at de har et stort potensiale. Nederland møter for øvrig Argentina i kvartfinalen på fredag. Nederland kommer til å vinne, det føler jeg meg ganske sikker på.

Argentina hadde kontrollen lenge mot Australia. Messi viste klasse og sto bak det første målet. Og da Argentina gikk opp til 2-0 følte vi som så på at det var game over.

Men fotball-VM består av kamper som ikke er slutt før dommeren blåser av kampen. Og Australia rystet Argentina.

Goodwin dyrte av et skudd fra utenfor 16-meteren, som hadde retning langt utenfor mål. Men ved hjelp av Enzo ble ballen styrt i mål, og med kun 77 minutter spilt ble det liv i kampen.

Kampen gikk frem og tilbake, og nivået var kanskje ikke skyhøyt. Men det var spenning og drama, alt man trenger for å nyte den idiotiske hobbyen som fotballinteressert.

Etter 81 minutter fikk vi nesten oppleve et mirakel. Australias venstrekant Behich driblet seg gjennom Argentina-forsvaret som om han skulle vært Messi eller Maradona, og avsluttet fra seks meter. Men det blir bare corner etter en mesterlig blokkering av Lisandro Martinez, som redder Argentina på mesterlig vis.

På overtid fikk Australia en ny gigantisk sjanse, da det 18 år unge talentet Garang Kuol fikk muligheten fra fem meter. Men en annen Martinez, denne gang keeperen, hindret scoring.

Australia kan reise hjem som helter. De har overprestert i dette mesterskapet, og de har vist at et fellesskap har muligheter til å overvinne eliter. Noe å tenke på for oss alle.

Hittil har jeg gjettet riktig i hvem som går videre. I morgen blir det nok verre, ettersom jeg av ren følelse har spådd at Senegal slår ut England.

Men hvis ikke fotball handler om følelser, så er det ingenting verdt.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!