Saudi-Arabia skapte årets første VM-sjokk da de snudde 0-1 til 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fotball-VM tirsdag.

Dette er grunnen til at fanatikere ser absolutt alle kamper i et VM. For man vet aldri hvor miraklene oppstår.

Det startet som forventet. Argentina tok ledelsen etter at de fikk tildelt straffespark tidlig i første omgang. I det niende minutt gjorde Argentinas nasjonale ikon Lionel Messi ingen feil. Argentina ledet 1-0 til pause.

Messi har dermed blitt medlem av en celeber klubb, som en av de fem spillerne som har laget mål i fire VM-sluttspill. De andre er Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose og Cristiano Ronaldo.

Dog har ikke Messi opplevd den helt store suksessen i VM-sammenheng. Riktignok fikk han oppleve å tape finalen i 2014, da Argentina ble slått 1-0 av Tyskland. Dette året ble Messi også kåret til VMs beste spiller, men svært få skjønte helt hvorfor.

Saudi-Arabia hadde ikke gitt opp. To flotte scoringer sendte tre poeng til Midt-Østen. Supermakten Argentina ble overvunnet av innsats og til dels imponerende evner.

Tidlig i andre omgang utlignet Saudi-Arabias Saleh AlShehri, som på imponerende vis dro seg frem på venstresiden og plasserte ballen elegant bak Argentinas keeper Emilano Martinez.

Fem minutter senere lurte Salem Al Dawsari flere argentinske spillere, før han plasserte ballen elegant i vinkelen.

Argentina tok over resten av kampen, men skapte egentlig få sjanser. En redning på streken på overtid var vel det nærmeste Argentina kom.

Argentinas vanvittige rekke på 36 kamper uten tap ble dermed stanset. Sist søramerikanerne tapte en kamp var, i Copa América i 2019 mot Brasil (0-2).

VM-kampene fortsetter å preges av mye tillagt tid. I denne kampen var 8 minutter lagt til, men på grunn av en skade under overtiden ble kampen først avsluttet nesten 14 minutter etter at 90 minutter var ferdigspilt.

Men Saudi-Arabia holdt ut, og VMs største sjokk var et faktum.

– Et av VM-historiens største sjokk, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mens de saudi-arabiske spillerne jublet ellevilt på Qatar-gresset.

Dermed må Argentina trolig slå både Mexico og Polen for å komme seg videre til 8-delsfinalen. Da må Argentina prestere på et helt annet nivå enn i dagens kamp.

Som Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Roy Keane sa det på ITV:

– En fin påminnelse om at du ikke bare kan møte opp og stole på kvalitetene dine.