Glenn-Peter Sætre sier at det kun finnes to kjønn, og advarer mot at unge mennesker foretar irreversible valg som fører til at de aldri kan få barn.

Glenn-Peter Sætre er professor i evolusjonsbiologi ved UiO. Han har stilt opp i en podcast i Nettavisen i regi av Ole Asbjørn Ness.

– Synet på kjønn som noe flytende og foranderlig gjør kjønn mye vanskeligere enn det trenger å være. Det kan skape problemer for unge mennesker, Sætre.

I Norge innebærer loven om endring av juridisk kjønn at alle, basert på egen opplevelse av kjønn og kjønnsidentitet, kan bestemme hvilket juridisk kjønn som skal framgå av folkeregisteret og personnummeret.

Dette ble vedtatt etter at det allerede var registrert en eksplosiv vekst i antallet unge mennesker som uttrykte frustrasjon og forvirring rundt det kjønnet de ble tildelt fra fødselen av.

Fra 2013 til 2018 økte antallet jenter som kontaktet helsevesenet for å få behandling for såkalt kjønnsdysfori med 1400 prosent.

Sætre er en av biologene som ikke svelger de nye ideologiske sannhetene som presses på befolkningen av transaktivister, som får full støtte fra de fleste medier og nesten alle politikere på Stortinget.

– Det finnes kun to kjønn. Hunner har store kjønnsceller og hanner har små kjønnsceller, konkluderer Sætre.

Sætre understreker også at det er helt umulig å endre biologisk kjønn.

Du kan se hele det 19 minutters lange intervjuet på Nettavisens side.

Les også:

Det er på tide å bekjempe Pride-tyranniet


Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.