Påtalemyndigheten i delstaten Mexico etterforsker angrepet på de tre sist lørdag i Chalco i nærheten av Mexico by.

– Vitneutsagn antyder at flere folk angrep ofrene som hev for flere mulige ran, skriver påtalemyndigheten på Twitter.

De tre drepte var 17, 21 og 22 år gamle.

Gatejustis er ikke uvanlig i enkelte deler av Mexico, særlig i avsidesliggende områder der politiet bruker lang tid på å komme fram. Med økende kriminalitet er det blitt flere ganger så ange lynsjinger de siste årene. De som står bak, blir sjelden identifisert eller pågrepet.

I juni ble en 31 år gammel mann lynsjet av 200 mennesker i delstaten Puebla etter påstander om at en mistenkt kidnapper hadde kommet til byen. Politiet forsøkte å redde mannen og satte ham inn i en politibil, men mobben presset ham ut og dro ham ut i en åker, der han ble dynket bensin og brent levende. I 2019 led sju menn en lignende skjebne etter beskyldninger om bortføring i samme delstat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.