I september og oktober var det uvanlig mange som valgte å bytte strømleverandør, ifølge tall fra Statnetts datterselskap Elhub.

Mens det var drøyt 50.000 som byttet strømleverandør i august, lå tallet litt over 77.000 i september, skriver Finansavisen. Det er en økning på 54 prosent. I oktober var det noen færre «utro» strømkunder, men de snaut 75.000 som byttet leverandør er også langt flere enn vanlig.

– Nivået forble langt over normalen for årstiden, og oktober 2022 er årets tredje største enkeltmåned bak januar og september», skriver Elhub i sin månedsrapport.

Direktør Helge Håland i Strømradar.no tror mye av økningen skyldes at den populære leverandøren Tibber la om til forhåndsfakturering i høst. Det utløste til dels høyrøstet misnøye i sosiale medier.

Tibber selv ønsker ikke å si hvor mange kunder de har eller hvor mange de har mistet den siste tiden.

Håland tror flere vil bytte leverandør før årsskiftet og at Fjordkraft og Fortum kan miste mange kunder. Mange Fjordkraft-kunder med såkalte variable prisavtaler har fått uvanlig høye strømregninger i oktober, noe som har ført til kritikk og negative presseoppslag. Også Fortum har fått kritikk etter lignende avtaler.


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.