En av de to mennene som ble pågrepet og siktet for medvirkning til skytingen ved London Pub i Oslo i juni, har fått forlenget sin isolasjon med nye to uker.

Den varetektsfengslede mannen, som er i 30-årene, ble i slutten av september varetektsfengslet i fire uker. I en kjennelse 25. oktober ble fengslingen forlenget med ytterligere fire uker, hvorav to uker med fullstendig isolasjon.

Nå har Oslo tingrett innvilget påtalemyndighetens ønske om fortsatt isolasjon i inntil to uker.

Retten mener at det fortsatt er grunn til å mistenke mannen for medvirkning til terrorhandling, slik dette er beskrevet i siktelsen. Retten viser til at det ikke er kommet fram forhold som svekker mistanken til den siktede.

Matapour samtykker til forlenget fengsling – slipper ut av isolasjon

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ble i Hordaland tingrett 17. oktober varetektsfengslet i fire nye uker for skytingen, men uten isolasjon og medieforbud.

Matapour er en av totalt fire personer som er siktet i forbindelse med terrorskytingen. I tillegg til mannen i 30-årene er også en mann i 40-årene pågrepet og siktet for medvirkning. Samtidig har politiet også siktet Arfan Bhatti, som er internasjonalt etterlyst, for medvirkning til terrorhandling.

De pågrepne har så langt nektet å la seg avhøre av etterforskere fra politiet.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.