Politiet vil be om at terrorsiktede Zaniar Matapour (43) blir varetektsfengslet i fire nye uker. Den siktede har fortsatt ikke avgitt forklaring.

Når fengslingen til 43-åringen utløper førstkommende mandag, vil politiet be om at den terrorsiktede mannen blir varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter politiadvokat Børge Enoksen overfor NTB.

– Han har fortsatt ikke avgitt noe forklaring til politiet, sier Enoksen.

Matapour er siktet for terrorskyting utenfor to utesteder i Oslo natt til 25. juni, der to menn ble drept og mange personer ble såret. Han satt varetektsfengslet i full isolasjon fram til fengslingsmøtet i oktober, da isolasjonen ble opphevet. Også medieforbundet ble opphevet da.

I slutten av november byttet han forsvarer fra John Christian Elden til Marius Dietrichson.

43-åringen er en av totalt fire personer som er siktet i forbindelse med terrorskytingen i Oslo. To andre menn er pågrepet og siktet for medvirkning. Samtidig har politiet også siktet Arfan Bhatti, som er internasjonalt etterlyst for medvirkning til terrorhandling.

– Når det gjelder Bhatti så har vi et samarbeid med pakistanske myndigheter, men utover dette er det ikke noe jeg ønsker å kommentere videre, sier Enoksen.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.