Knud Knudsen (1832–1915).
Albuminkopi fra glassplatenegativ, Riksantikvaren.

Borgund stavkirke er først nevnt i kilder fra 1342, men undersøkelser av trematerialene antyder at den sannsynligvis ble bygget en gang etter vinteren 1180-81, da trærne ble felt, ut fra årringene å dømme.

Professor Johan Christian Clausen Dahl (1788-1857) omtalte Borgund stavkirke i Denkmale einer sehr ausgebildeten Holzbaukunst aus den frühsten Jahrhunderten in den innern Landschaften Norwegens (1837) (Minnesmerker over en svært avansert tre-byggekunst fra de tidligste århundrer i de indre norske landskaper), som er gjengitt her.

Der finner vi også I.C. Dahls gjengivelse av kirkens interiør.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.