Journalisten som var tiltalt for å ha voldtatt en kollega, dømmes til ubetinget fengsel i fire år. Han varsler at han vil anke dommen.

Mannen er også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning til fornærmede, melder Medier24. Dommen er tre måneder kortere enn det påtalemyndigheten ønsket.

Journalisten erkjente ikke straffskyld da han forklarte seg i retten. Ifølge Medier24 varsler han at han vil anke dommen.

– Dommen er feil, og retten har dessverre oversett det strenge beviskrav som eksisterer i straffesaker – og det er dessverre et betydelig problem i disse sakene, skriver forsvarer Mette Yvonne Larsen i en SMS.

Forholdet han er dømt for, skal ha skjedd i kvinnens hjem i februar i fjor. Mannen var tiltalt etter straffeloven §292 for å ha hatt seksuell omgang med «noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Les også:

– TV 2 prøvde å påvirke rettssaken. Journalist brøt sammen i gråt i vitneboksen

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.