Regimemedier melder om angrep på en sfjiahelligdom i Shiraz hvor 15 ble drept og 40 såret. Det kan være tilfellet, men det er også en mulighet for at angrepet er fabrikert for å vise at fiender angriper islam.

Det har lenge blitt hevdet at regimet kommer til å arrangere angrep for å samle støtte.

Det sies at to menn er pågrepet. Det bør i så fall være mulig å identifisere dem.

Sunniekstremister har tidligere gått til angrep på sjiahelligdommer i Iran, der flertallet av befolkningen er sjiamuslimer.

Angrepet skjer mens Iran i over en måned har vært rystet av landsomfattende demonstrasjoner med krav om økte rettigheter og demokrati.

Demonstrasjonene regnes som den største utfordringen mot det iranske regimet på mange år. Onsdag strømmet flere tusen demonstranter ut i gatene i Mahsa Aminis hjemby Saqez nordvest i Iran. 22 år gamle Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt for 40 dager siden, og det var dette som ble startskuddet for protestbølgen.

Ifølge menneskerettsorganisasjonen Hengaw, som har base i Norge, åpnet sikkerhetsstyrker ild og brukte tåregass for å spre demonstrantene. Det er ikke kommet meldinger om drepte eller sårede. 10.000 demonstranter deltok i sørgeprosesjonen til Aminis grav i Saqez, ifølge statsstøttede medier.

Internett ble kuttet i byen av sikkerhetsgrunner, melder iranske medier. (NTB-AP-AFP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.