49-åringen jobbet for den pakistanske TV-stasjonen ARY og var en markant kritiker av Pakistans mektige militære. Han var også en uttalt tilhenger av tidligere statsminister Imran Khan som måtte gå av etter et mistillitsvotum i nasjonalforsamlingen i april.

I august intervjuet Sharif opposisjonspolitikeren Shahbaz Gill, som oppfordret offiserer i Pakistans hær til ikke å følge ordrer som gikk imot folkets vilje. Etter intervjuet ble det utstedt arrestordre på Sharif, som flyktet fra landet.

Ifølge en talsmann for kenyansk politi ble Sharif skutt og dødelig såret etter at han kjørte gjennom en politisperring i Magdadi-området, 40 kilometer fra hovedstaden Nairobi. Broren hans, Khurram Ahmed, var også med i bilen, som ble truffet av ni skudd.

Kenyansk politi beklager hendelsen og sier det skyldes «feilaktig identitet». Veisperringen var satt opp for å stoppe en lignende bil i jakten på en mulig barnebortfører, ifølge politiet.

Journalistorganisasjonen Reportere uten grenser (RSF) betegner omstendighetene som «uklare» og krever en uavhengig internasjonal etterforskning av drapet.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.